EEN FAMILIEBEDRIJF, MEER DAN 40 JAAR FABRIKANT VAN PREFABBETON VOOR DE AGRARISCHE, INDUSTRIE- EN GROENSECTOR.

NV Betonbedrijf R.Dobbelaere-Bonte
Galgenveldstraat 31
B-8700 Tielt

Tel: +32(0)51 40 09 10
Fax:+32(0)51 40 63 17

info@beton-dobbelaere.be
BTW: BE 0423.168.339

Nieuws

BDT blijft innoveren - Concrete emissiereducerende maatregelen uit de PAS-lijst

1 april 2016

Officiële opening van de demoruimte over de maatregelen van de PAS-lijst. BDT staat in de demoruimte met de profielvloer die officeel erkend werd door de Vlaamse Overheid. 

Het volledige artikel uit melkveebedrijf april 2016 kan u hier lezen. 

lees meer »

Ventilatierooster heruitgevonden

17 november 2015

De bouwers van bewaarloodsen en ventilatie reageren volgens Danny heel positief. “Vooral die vereenvoudiging spreekt hen aan. Ze vonden het ook goed dat er aan beide kanten kleine tandjes zitten om een mogelijke lichte vervorming na het ontkisten op te vangen. Over de aangepaste breedte en dikte hebben ze geen opmerkingen, dat zal meegenomen worden tijdens het ontwerpen van nieuwe bewaarplaatsen. Ze vinden het ook super dat wij als eerste Europese betonfabrikant de mogelijkheid hebben om die 20 ton met een certificaat te garanderen. Op dit moment (half oktober) zijn er al 2 projecten verkocht.” Begin september sprongen ook de aardappeltelers snel op de trein, toen ze de noviteit te zien kregen op PotatoEurope. 

Lees het volledige artikel

 

lees meer »

Profielvloer rundvee

21 januari 2015

Geprofileerde vlakke vloer, vlakke langsgleuven van 25 mm diep en 30 mm breed, hellende dwarsgleuven. 
Dit resulteert in een perfecte drainage van de urine en mest in combinatie met een stroef vloeroppervlak.

Kenmerken en technische gegevens kan u lezen op deze link.

lees meer »

Berijdbare rundveeroosters

21 januari 2015

Onze certificatie van berijdbare rundveeroosters is bijna voor al onze rundveeroosters. Zowel onze 4 ton aslast rundveeroosters als onze 2,5 ton aslast jongveeroosters zijn berijdbaar onder het KOMO kwaliteitslabel! 

lees meer »

Sociale Media - Facebook

26 november 2014

Ook Beton Dobbelaere Tielt is op de trein van de sociale media gesprongen. Ga een kijkje nemen en volg ons! 

https://www.facebook.com/betondobbelaeretielt

lees meer »

Met nieuwe stal en kaasmakerij helemaal klaar voor de toekomst

5 november 2014

Wie de Chemin des Théodosiens in Soignies nadert kan er niet naast kijken. Met de nok op 13 meter is de nieuwe stal op de hoeve Le Bailli een echte blikvanger.

Lees hier het volledige artikel en wenst U meer info over de roosters en de matrassen neem gerust contact met ons op. 

lees meer »

Certificering is extra verkoopargument

24 september 2014

Certificering betekent dat uw product, dienst, proces of managementsysteem voldoet aan internationale eisen en voorwaarden, en dat er een onafhankelijke derde partij is die erkent dat dat zo is. Nuttig voor uzelf en voor uw klanten,.... 

lees meer »

Groeien in passie - topproducten in melkveestal - dwarsopstelling.

13 juni 2014

Melkveestal met (dubbele) rijen boxen in de breedteligging van de stal en loodrecht op het voerhekken, worden niet zoveel gebouwd. Het heeft veel denk- en tekenwerk gevraagd. Als je kiest voor een robotstal met gestuurd koeverkeer, dan bedenk je dat de koeien vlot moeten rondgaan zoals in een carrousel en kom je vanzelf uit bij dit concept. 

lees meer »

Roostervloer betaalt zich terug

31 januari 2014

Aardappelbewaring met bovengrondse kokers vergt een kleinere investering dan met een roostervloer. Dus als je budget beperkt is, en bij wie is dat niet zo, dan lijkt het aantrekkelijk om bij nieuwbouw daarvoor te kiezen. Lijkt, want een roostervloer geeft uiteindelijk meer tonnen, meer kwaliteit en minder werk. Dus uiteindelijk is dat toch een betere keus. 

lees meer »

Febe elements awards 2013

2 december 2013

VeDoWS (Vermeulen Dobbelaere Welfare System) werd in december 2013 verkozen als erkend deelnemer voor FEBE Elements Awards 2013 in de categorie Outstanding Precast: een project, realisatie, studie of idee waarin prefabbeton een opmerkelijke rol speelt in estetisch, innovatief of technisch opzicht. 

lees meer »

Prefab beton en de agrarische sector: een innovatief verbond

1 juni 2013

Binnen de prefab beton industrie zijn heel wat fabrikanten actief in de "agrarische sector". De reglementering hieromtrent evalueert voortdurend en de procucenten van prefab beton bieden heel wat innoverende systemmen aan, met name voor emissie-arme stalsytemen...

lees meer »

VeDoWS (Vermeulen Dobbelaere Welfare Systeem)

24 mei 2013

Landbouwleven maakte kennis met het systeem op het bedrijf van de familie Johan en Annie D'Hondt-Donckele in Hooglede. Daar werd vorige maand een stal voor 3800 vleesvarkens, 1200 biggen en 220 uitloopboxen quasi volledig met het VeDoWs-systeem voorzien. Het is voor de eerste maal dat een project van dergelijke omvang in België voorzien wordt. 
Met toekomstvisie: De nieuwe techniek werd in mei 2012 aan de lijst van emissiearme stalsystemen toegevoegd als "gescheiden afvoer van mest- en giergoot met mestschraper."

lees meer »

Nieuw stalsysteem vermindert emissie

22 juni 2012

De lijst van emissiearme stalsystemen is een dynamische lijst waarin nieuwe stalsystemen kunnen worden opgenomen.

lees meer »

VeDoWS: meer dan zomaar beton produceren

25 mei 2012

Het familiebedrijf R. Dobbelaere-Bonte in Tielt heeft bijna 40 jaar expertise in prefab beton. Toch staat de evolutie er niet stil. Recent investeerde men fors in het uitdokteren van nieuwe systemen voor varkens- en zeugenstallen....Vermeulen Dobbelaere Welfaresysteem

lees meer »

Onze bestaande trekker werd omgebouwd tot een vrachtwagen 4 x 4 ....

1 oktober 2011
lees meer »

Landbouw en industrie verwennen met hoogwaardig beton.

27 september 2011

Met ruim 37 jaar ervaring in de branche, is Beton Dobbelaere Tielt al enkele decennia een onbetwiste vaste waarde in de betonsector. De hoogwaardige oplossingen..

lees meer »

Emissies aan de bron aanpakken

5 november 2010

De firma’s Vermeulen Construct uit Ieper en Beton Dobbelaere uit Tielt bedachten een nieuw stalconcept waarmee ze stalemissies aan de bron willen beperken.

lees meer »

Flexibele betonoplossingen voor landbouw- en industriesector.

3 juni 2008

Hoogwaardig prefabbeton voor de landbouw, geproduceerd door een hightech machinepark en vakkundige mensen: dit is de grote sterkte van ons bedrijf. De familiale onderneming ...

lees meer »

Praktijkproeven op betonroosters in varkensstallen.

1 januari 2008

Aan roostervloeren in varkenstallen worden hoge eisen gesteld aan de materiaalduurzaamheid. De bovenzijde van de vloer wordt blootgesteld aan chemische inwerking door vaste en vloeibare mestbestanddelen, maar vooral in de omgeving van de voederbrijbakken door verzuurd voeder.

lees meer »

Zoekt u werk? Wij zijn dringend op zoek naar PLAATSERS

Meer info

Wenst U meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Contacteer ons

Nieuwe ventilatierooster - FlexiFlor

bewaren van teeltproducten - flexibiliteit in één product

Meer info

Opendeurdagen & beurzen

Meer info

Verwerkingsvoorschriften roosters

Verwerkingsvoorschriften roosters